Landgoed

Hoe goed land, een landgoed werd.

Het landgoed, waar de B&B, theetuin en spellenschuur op zijn gevestigd, is 14 hectare groot. In 2002 is Jan gestopt met boeren en heeft het roer omgegooid. Aardappelveld werd landgoed en er werd een huis  gebouwd, dat zo ontworpen was dat B&B, woonhuis en professionele keuken goed samen konden gaan.

Jan en Corrie hebben “In de Morelleput”gecreëerd en opgebouwd. Rust, authenticiteit en ongedwongenheid staan er centraal. Tijdens het bouwen is er gewerkt met mooi materiaal. De privacy van de gasten stond bij het ontwerp hoog in het vaandel, kamers zijn goed geïsoleerd en iedere kamer heeft zijn eigen voorzieningen. Het huis en de schuren zijn nieuwbouw maar hebben een authentieke uitstraling. Hierdoor zijn gebouw en omgeving mooi in evenwicht. De B&B ligt midden in de natuur. U kunt na het ontbijt zo starten met een wandel- of fietsroute.

Flora en fauna
Het landgoed heeft een fruitgaard met 220 verschillende hoogstam fruitbomen. Er zijn 3 kikkerputten, waar de kamsalamander zich heeft gehuisvest. Verder is er rond de spellenschuur een kloostergang waar u’s avond doorheen kunt wandelen en dan misschien oog in oog met de vos komt te staan . Op het landgoed staan ruiters met stro opgesteld, deze geven allerlei knaagdieren de gelegenheid zich te vestigen. Er is een bijenhotel en een kast voor torenvalken. Ook de steenuil is er gehuisvest . Het landgoed is vrij toegankelijk voor het publiek, dus ook voor onze gasten.

Het naastgelegen natuurgebied (300 meter) is een bekend natuur gebied onder de vogelaars. Er zijn twee vogel kijkhutten die bezocht kunnen worden. Niet zelden worden daar de grote- en de kleine witte reiger of de lepelaar gesignaleerd.

Planjeroute